luni, 1 august 2016

Cateva Cuvinte despre Tehnologia Becurilor Led

Becurile LED sunt mult mai accesibile in ziua de azi din toate punctele de vedere, astfel ca nu este de mirare de ce un numar tot mai mare de persoane opteaza pentru acestea. Avantajele aduse de tehnologia LED sunt foarte importante si variaza de la economii la facturi, durabilitate, la eficienta si confort.

Diferite tipuri

In schimb, aceste becuri LED nu se potrivesc intotdeauna la sistemele locuintelor obisnuite, fiind nevoie de inlocuirea intrerupatoarelor, care, adesea sunt mai scumpe, dar ofera mai mult confort deoarece intensitatea luminii poate fi reglata, fapt care permite si controlarea consumului de electricitate. Cu toate ca investitia in becurile LED este mai ridicata decat in cazul becurilor obisnuite, avantajele sunt pe masura, iar suma se recupereaza in scurt timp, treptat, prin economiile facute luna de luna.

Cum aleg locul?

Pentru cei care isi renoveaza locuintele nu se pune problema locului amplasarii becurilor si a intrerupatoarelor, intrucat acestea sunt deja definite, insa pentru constructiile noi, clientii trebuie sa analizeze cu atentie locul in care se doreste amplasarea acestora. Oricine cunoaste avantajul adus de LED-uri si anume ca acestea nu incalzesc o incapere precum becurile traditionale care se incing.
In schimb, LED-urile se incalzesc si ele, insa pe partea interioara, mai exact la metalul de la baza sa,  urmand ca mai apoi caldura sa se piarda, fapt care promite o temperatura constanta. Pe aceasta cale, becurile functioneaza in cele mai bune conditii, iar durata lor de viata este atat de lunga, de peste 10 ani.


Cu alte cuvinte, este nevoie ca acestea sa fi amplasate in locuri potrivite si nu in spatii inchise, pentru a permite caldurii sa fie eliminate. Cu toate acestea, producatorii de becuri LED vin cu propriile specificatii si recomandari, fiind precizate si locurile in care acestea sa poata fi instalate si locurile ce trebuie evitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu